Welke voordelen biedt de knikheftruck?

De winst aan opslagcapaciteit met een Aisle-Master knikheftruck

Welke voordelen biedt een knikheftruck ten opzichte van andere heftrucks? Meer ruimte, een hogere productiviteit en snellere verwerkingstijden zijn alvast enkele van de vele voorbeelden. De knikheftruck combineert verschillende eigenschappen van de heftruck, reachtruck en smallegangentruck in één machine. We vergelijken de Aisle Master met deze vershillende machines om de voordelen voor uw situatie op een rij te zetten.

 

Ruimte besparen = Kosten besparen

In de regel zijn magazijnen ontworpen voor de inzet van heftrucks of reachtrucks al dan niet in combinatie met verstelbare palletstellingen. Met gang breedtes van 3 tot meer dan 4 meter breed is deze magazijnindeling echter het minst efficiënt, doordat een hoop ruimte verloren gaat. De gangpaden zijn daarbij nog maar een deel van de vergelijking. De benodigde ruimte voor het wisselen tussen de gangpaden en voor de overslag van pallets - een reachtruck zal de pallets immers aangevoerd moeten krijgen door pallettrucks of heftrucks aangezien de reachtruck zelf het magazijn niet kan verlaten - is eveneens verantwoordelijk voor aanzienlijk ruimte verlies. Dit geldt ook voor smallegangen trucks. Deze werken net als de Aisle Master knikheftrucks in zeer smalle paden, maar vereisen meer ruimte voor het wisselen tussen gangpaden en voor overslag.

 

Welke voordelen biedt de knikheftruck? Welke voordelen biedt de knikheftruck?

De voordelen

Vergelijking met heftrucks

Het voordeel van de Aisle Master knikheftruck wordt het duidelijkste in vergelijking met de ’gewone’ heftruck. Bij de vierwiel heftruck is de verspilling van ruimte als gevolg van brede gangpaden het grootst. Zodra een magazijn dat nu is ingericht op heftrucks wordt omgevormd naar een Aisle Master magazijn, dan blijkt een verdubbeling van de opslagcapaciteit geen uitzondering, met forse winst voor de gehele locatie als gevolg.

Voordelen vergeleken met heftrucks

Vergelijking met reachtrucks

Hoewel reachtrucks aanzienlijk efficiënter met de ruimte omgaan dan de conventionele heftrucks, valt er nog steeds een hoop ruimte te winnen. Bovendien heeft de reachtruck een nadeel: vanwege de geringe bodemvrijheid kan hij uitsluitend binnen worden gebruikt als het buitenterrein niet perfect vlak is.

Voordelen vergeleken met reachtrucks

Vergelijking met smallegangentrucks

Als het gaat om de maximale benutting van uw magazijn, dan komen de Aisle Master knikheftrucks en de smallegangen trucks vrij dicht bij elkaar in de buurt. Ook dan wint de Aisle Master de vergelijking, omdat deze in tegenstelling tot smallegangen trucks flexibel inzetbaar is en geen groot laad- en losstation nodig heeft voor de aanvoer van pallets.

Voordelen vergeleken met smallegangen trucks