Voordelen Aisle Master v/s heftrucks

 

Nadert u de opslaglimiet van uw magazijn, of bent u op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden, dan is het de moeite waard om eens goed te kijken naar de mogelijkheden van uw huidige gebouw(en) en magazijninrichting voordat u aan een kostbare verhuizing of nieuwbouw begint. Het type transportmiddel dat u daarbij als uitgangspunt neemt is namelijk alles bepalend. Hier vergelijken we de mogelijkheden van een Aisle Master knikheftruck met de conventionele heftruck.

 

Tot wel +50% meer opslagruimte

 

Waarom een conventionele heftruck? 

Veel (kleinere) magazijnen zijn ontworpen voor de inzet van drie- of vierwiel elektrische heftrucks om pallets te transporteren. De conventionele heftruck is veruit het meest gebruikte interne transportmiddel. De belangrijkste reden daarvoor is de brede inzetbaarheid van de heftruck en de relatief lage kosten. Maar leggen we de focus op het efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte, is de 'gewone' heftruck dan nog wel zo interessant? 

Gekeken naar de efficiëntie van een magazijn, heeft het gebruik van heftrucks een groot nadeel: De grote draaicirkel van heftrucks vraagt om veel ruimte om te manoeuvreren tussen uw magazijnstellingen. Daardoor gaat veel kostbare ruimte verloren. De driewiel heftruck is weliswaar compacter en wendbaarder dan de vierwiel variant, maar heeft nog altijd een gangpad van zo'n 4 meter nodig om een Euro-pallet in de palletstelling te plaatsen. Ga uit van meerdere gangpaden in een magazijn, zoals te zien in de afbeelding, en je ziet dat er een hoop ruimte wordt verspilt. 

 

Reduceer gangpaden tot een breedte van 1.8 meter

De Aisle Master knikheftruck maakt het mogelijk om de gangpaden terug te brengen tot slechts 1.8 meter. Dat is net zo smal als bij gebruik van een Smallegangentruck, maar met het behoud van de flexiliteit om met één machine zowel binnen als buiten te rijden. Met de vrij gekomen ruimte kan de indeling van uw magazijnstellingen worden geoptimaliseerd. Dat biedt al snel een flink aantal stellingen - en dus palletplaatsen - extra. Zo kunt u de opslagcapaciteit van uw bestaande magazijn tot wel 50% vergroten.

 

Haal het maximale uit de hoogte van uw magazijn

De verloren ruimte aan te brede gangpaden is nog maar een deel van het probleem. Ook de hefhoogte van heftrucks is beperkt. Omwille van de stabiliteit is de hefhoogte meestal niet hoger dan 7 meter. Beschikt u over een hoogbouw magazijn, of denkt u hieraan voor een nieuwbouw locatie, dan vormt de traditionele heftruck een belemmering die er voor zorgt dat veel verticale ruimte verloren gaat.

 

 

Gratis warehouse planning service

In samenwerking met de Aisle Master bieden we kosteloos een berekening van de optimale indeling en maximale opslagdichtheid van uw magazijn. Lees meer hierover.

 

 

Binnen en buiten rijden

Gebruikt u momenteel heftrucks omdat u zowel in uw magazijn als op uw terrein buiten de loodsen moet rijden? Ook dat is geen probleem voor de Aisle Master! U gebruikt de knikheftruck zowel om buiten vrachtwagens te laden of te lossen en om binnen in het magazijn de pallets in de stellingen te plaatsen. Daarbij is geen tussenkomst van een andere machine benodigd, waardoor u bespaart op uw machinevloot.

 

 

Eenvoudige bediening = hogere productiviteit

Ondanks dat op het eerste zicht de besturing van een knikheftruck er lastig uit ziet, ervaren we steeds weer dat alle heftruckchauffeurs erg snel aan het concept gewend zijn. Daar helpen we graag een handje bij in de vorm van een standaard inbegrepen chauffeursopleiding. Een getrainde chauffeur en de eenvoudige bediening van de machine resulteert in een hogere productiviteit, waardoor de beschikbare ruimte beter wordt gebruikt en de operationele kosten worden verlaagd. 

 

 

Elektrisch of gas

Als u uw heftrucks binnen in het magazijn gebruikt, dan maakt u zeer waarschijnlijk al gebruik van elektrische heftrucks. De meeste Aisle Master modellen zijn ook elektrisch aangedreven, simpelweg omdat de knikheftrucks overwegend binnen worden gebruikt en elektrisch dan het fijnst is (geen uitstoot, geen lawaai). De elektrische modellen zijn standaard uitgerust met moderne wisselstroomtechniek (AC). Daarmee wordt een grote kostenbesparing geboden op gebied van onderhoud, als gevolg van minder slijtagevoelige onderdelen.

Toch liever een verbandingsmotor? Ook dat is mogelijk.Geen diesel weliswaar, dat is immers verboden om binnen te gebruiken, maar Aisle Master biedt wel een serie knikheftrucks met LPG motor. Deze machines zijn uitgevoerd met een hydrostatische aandrijving, wat een uiterst precieze bediening mogelijk maakt.

 

 

Lange fabrieksgarantie

In tegenstelling tot de meeste heftruck fabrikanten die standaard 1 jaar of 1200 bedrijfsuren garantie geven, biedt Aisle Master een fabrieksgarantie van wel 5 jaar of 5000 bedrijfsuren. Daarmee profiteren Aisle Master klanten van de hoogste mate van betrouwbaarheid.

 

 

De knikheftruck in de praktijk: