Voordelen Aisle Master v/s reachtrucks

 

Nadert u de opslaglimiet van uw magazijn, of bent u op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden, dan is het de moeite waard om eens goed te kijken naar de mogelijkheden van uw huidige gebouw(en) en magazijninrichting voordat u aan een kostbare verhuizing of nieuwbouw begint. Het type transportmiddel dat u daarbij als uitgangspunt neemt is alles bepalend. Hier vergelijken we de mogelijkheden van een Aisle Master knikheftruck met de veelgebruikte reachtruck.

 

Tot wel 40% meer opslagruimte

 

Waarom een reachtruck? 

De reachtruck is waarschijnlijk de meest gebruikte machine voor het intern transport in gemiddelde tot (middel)grote magazijnen. De belangrijkste reden daarvoor is het feit dat reachtrucks een behoorlijk grotere opslagcapaciteit genereren ten opzichte van de heftruck. Dankzij de grote wendbaarheid en het ’reachen’ van de mast gaat deze machine efficiënter met de ruimte om dan de conventionele drie- of vierwiel heftruck. De gangpadbreedte kan met reachtrucks worden gereduceerd tot zo'n 2,7 á 3 meter. Met name in grotere magazijnen is dit al een forse efficiëntieslag in vergelijking met de gangpaden van minimaal 4 meter die voor gewone heftrucks nodig zijn. Immers, op al die bespaarde meters kunnen extra magazijnstellingen worden geplaatst, waardoor u meer producten per vierkante meter kunt opslaan.

 

Maar... Het kan nog altijd beter!  

De reachtruck haalt nog altijd niet het maximale uit uw beschikbare vierkante meters. Net als de heftruck moet ook de reachtruck 90 graden worden gedraaid om de pallets in de stellingen te kunnen plaatsen. De draaicirkel van de reachtruck is kleiner dan die van de heftruck, maar toch gaat ook hier kostbare ruimte verloren. Ga uit van meerdere gangpaden in een magazijn, zoals te zien in de afbeelding, en je ziet dat er een hoop ruimte wordt verspilt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reduceer gangpaden tot een breedte van 1.8 meter

De Aisle Master knikheftruck maakt het mogelijk om de gangpaden terug te brengen tot slechts 1.8 meter. Dat is net zo smal als bij gebruik van een Smallegangentruck, maar met het behoud van de flexiliteit om met één machine zowel binnen als buiten te rijden. Met de vrij gekomen ruimte kan de indeling van uw magazijnstellingen worden geoptimaliseerd. Dat biedt al snel een flink aantal stellingen - en dus palletplaatsen - extra. Zo kunt u de opslagcapaciteit van uw bestaande magazijn tot wel 50% vergroten.

 

 

Binnen en buiten rijden

Wellicht de grootste achilleshiel van de reachtruck is dat deze op een nagenoeg vlakke ondergrond moet werken. Als gevolg van de geringe bodemvrijheid en de harde, kleine wielen is het met de reachtruck niet mogelijk om buiten het magazijn te rijden. Sterker nog, zelfs ongelijkheden in de binnenvloer (zoals een overgang tussen 2 loodsen) zijn vaak al een belemmering. 

 

Dat is echter geen probleem voor de Aisle Master! U gebruikt de knikheftruck zowel om buiten vrachtwagens te laden of te lossen en om binnen in het magazijn de pallets in de stellingen te plaatsen. Daarbij is geen tussenkomst van een andere machine benodigd. Dat terwijl de reachtruck afhankelijk is van de aanvoer van pallets door andere machines, hetzij een heftruck of een pallettruck. Zo bespaart u op uw machinevloot. 

 

 

Gratis warehouse planning service

In samenwerking met de Aisle Master bieden we kosteloos een berekening van de optimale indeling en maximale opslagdichtheid van uw magazijn. Lees meer hierover.

 

 

Eenvoudige bediening = hogere productiviteit

Ondanks dat op het eerste zicht de besturing van een knikheftruck er lastig uit ziet, ervaren we steeds weer dat alle heftruckchauffeurs erg snel aan het concept gewend zijn. Daar helpen we graag een handje bij in de vorm van een standaard inbegrepen chauffeursopleiding. Een getrainde chauffeur en de eenvoudige bediening van de machine resulteert in een hogere productiviteit, waardoor de beschikbare ruimte beter wordt gebruikt en de operationele kosten worden verlaagd. 

 

 

Elektrisch of gas

Als u nu gebruik maakt van een reachtruck, dan bent u al gewend aan elektrische machines en wat daarbij komt kijken op gebied van onderhoud en opladen. De meeste Aisle Master modellen zijn ook elektrisch aangedreven en hebben dus net als reachtrucks geen uitstoot en produceren geen lawaai. De elektrische modellen zijn standaard uitgerust met moderne wisselstroomtechniek (AC). Daarmee wordt een grote kostenbesparing geboden op gebied van onderhoud, als gevolg van minder slijtagevoelige onderdelen.

Toch liever een verbandingsmotor? Ook dat is mogelijk.Geen diesel weliswaar, dat is immers niet wenselijk en zelfs verboden om binnen te gebruiken. Maar Aisle Master biedt wel een serie knikheftrucks met LPG motor. Deze machines zijn uitgevoerd met een hydrostatische aandrijving, wat een uiterst precieze bediening mogelijk maakt.

 

 

Lange fabrieksgarantie

In tegenstelling tot de meeste heftruck fabrikanten die standaard 1 jaar of 1200 bedrijfsuren garantie geven, biedt Aisle Master een fabrieksgarantie van wel 5 jaar of 5000 bedrijfsuren. Daarmee profiteren Aisle Master klanten van de hoogste mate van betrouwbaarheid.

 

 

De knikheftruck in de praktijk:

 

Gerelateerde artikelen

› Stabiliteit › Ruimtebesparing