Voordelen Aisle Master v/s smallegangen trucks

 

Nadert u de opslaglimiet van uw magazijn, of bent u op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden, dan is het de moeite waard om eens goed te kijken naar de mogelijkheden van uw huidige gebouw(en) en magazijninrichting voordat u aan een kostbare verhuizing of nieuwbouw begint. Het type transportmiddel dat u daarbij als uitgangspunt neemt is alles bepalend. Hier vergelijken we de mogelijkheden van een Aisle Master knikheftruck met de veelgebruikte reachtruck.

 

Waarom een smallegangentruck... 

Het mag geen verrassing zijn dat de smallegangentrucks volledig ontworpen en gespecialiseerd zijn om in zeer smalle gangen te rijden. Het gebruik van smallegangentruck (ook wel VNA truck, combi-truck of man-up truck genoemd) maakt het mogelijk om de gangpaden in uw magazijn tot een minimum van slechts 1,8 meter terug te brengen. Daarmee komt deze machine het dichtst in de buurt bij de efficiency die de Aisle Master knikheftrucks bieden. Binnen die gangen zijn ze, mede dankzij de geleiding, ongeëvenaard als we kijken naar de productiviteit (ofwel het aantal te behandelen pallets per uur). De handelingssnelheid ligt bij een juiste toepassing iets hoger dan bij de knikheftruck (35 á 40 pallets per uur, tegenover zo'n 30 á 35 pallets per uur bij de knikheftruck). 
 
Om die smalle gangen te kunnen realiseren zijn bij het ontwerp van de smallegangentruck echter een aantal concessies gedaan, onder andere aan de flexibiliteit van de machines.
 
 

... En waarom juist geen smallegangentruck

Een nadeel van de smallegangentruck is dat het ontwerp van de machines er voor zorgt dat ze vrijwel niet te gebruiken zijn buiten de magazijngangen. Daarom zijn ze altijd afhankelijk van ondersteunende machines voor de aanvoer van pallets naar het begin van de gangpaden, waardoor feitelijk een dubbele vloot nodig is.

 

De Aisle Master knikheftrucks bieden net als smallegangentrucks de mogelijkheid om de gangpaden tot een minimum van 1,8 meter te verkleinen. De knikheftruck onderscheidt zich in dit geval met zijn flexibiliteit. De machine is net zo flexibel inzetbaar als de conventionele heftruck. Inzetbaar in het magazijn, maar ook op het buitenterrein voor het laden en lossen van vrachtwagens. De knikheftruck is niet afhankelijk van de aanvoer van pallets door andere machines. Dat zorgt voor een besparing op uw machinevloot.

 

 

Laad- en losstation kost palletplaatsen

Waar bij gebruik van de smallegangentruck enerzijds de gangpaden tot een minimum worden verkleind is het anderzijds noodzakelijk om een zogenaamd ’pick-and-drop’ station in te richten voor de aanvoer van pallets. Om dit overdrachtsproces ordelijk en veilig te laten verlopen moet kostbare ruimte worden aangesproken. Het gebruik van knikheftrucks zorgt dat u deze ruimte kunt vullen met meer magazijnstellingen, zodat u een grotere opslagcapaciteit op uw vierkante meters én meer winst uit uw locatie realiseert.

 

 

Geleiding en speciale vloeren zijn dure oplossingen

De knikheftrucks kunnen zowel in het magazijn als op uw buitenterrein worden ingezet. De smallegangentruck heeft echter een perfect vlak vloeroppervlak nodig. Zo'n vloer vereist vaak dure aanpassingen. Kiest u voor een man-up machine voor het werken op grote hoogte, dan komen de kosten van inductiegeleiding daar nog bovenop.

 

Door de Aisle Master knikheftruck te voorzien van bijvoorbeeld een camerasysteem of laserpointers is het voor de chauffeur gemakkelijk om pallets ook op de hoogste liggers veilig, snel en eenvoudig weg te zetten.

 

 

Gratis warehouse planning service

In samenwerking met de Aisle Master bieden we kosteloos een berekening van de optimale indeling en maximale opslagdichtheid van uw magazijn. Lees meer hierover.

 

 

Eenvoudige bediening = hogere productiviteit

Ondanks dat op het eerste zicht de besturing van een knikheftruck er lastig uit ziet, ervaren we steeds weer dat alle heftruckchauffeurs erg snel aan het concept gewend zijn. Daar helpen we graag een handje bij in de vorm van een standaard inbegrepen chauffeursopleiding. Een getrainde chauffeur en de eenvoudige bediening van de machine resulteert in een hogere productiviteit, waardoor de beschikbare ruimte beter wordt gebruikt en de operationele kosten worden verlaagd. 

 

 

Elektrisch of gas

De meeste Aisle Master modellen zijn elektrisch aangedreven en hebben dus net als reachtrucks en smallegangentrucks geen uitstoot en produceren geen lawaai. De elektrische modellen zijn standaard uitgerust met moderne wisselstroomtechniek (AC). Daarmee wordt een grote kostenbesparing geboden op gebied van onderhoud, als gevolg van minder slijtagevoelige onderdelen.

Toch liever een verbandingsmotor? Ook dat is mogelijk.Geen diesel weliswaar, dat is immers niet wenselijk en zelfs verboden om binnen te gebruiken. Maar Aisle Master biedt wel een serie knikheftrucks met LPG motor. Deze machines zijn uitgevoerd met een hydrostatische aandrijving, wat een uiterst precieze bediening mogelijk maakt.

 

 

Lange fabrieksgarantie

In tegenstelling tot de meeste heftruck fabrikanten die standaard 1 jaar of 1200 bedrijfsuren garantie geven, biedt Aisle Master een fabrieksgarantie van wel 5 jaar of 5000 bedrijfsuren. Daarmee profiteren Aisle Master klanten van de hoogste mate van betrouwbaarheid.

 

 

De knikheftruck in de praktijk:

 

Gerelateerde artikelen

› Stabiliteit › Ruimtebesparing